Parga - så var det

 

2017 var första hösten vi åkte till Parga, Grekland, för yoga och simning. Men inte sista. Resan kan inte beskrivas som något annat än succé när man lyssnar på deltagarna efteråt. Alla rekommenderar resan och ger högsta betyg till det mesta - inte minst helheten, stämningen och ledarna. Nästa år blir det repris, 1-8/10 2018.

31 glada deltagare bodde på fantastiska boutiquehotellet Salvator Hotel Villas & Spa, på en bergssluttning ner mot den vackra staden och fyra olika stränder. Hotellet hade förutom inspirerande mat och underbar personal, också en finfin pool med utsikt och en underbar yogashala, också den med utsikt.

Pool med utsikt.

Deltagarna kunde själva välja mellan yogaprogrammet och simprogrammet varje dag. En del höll sig till ena, andra till andra, men många hoppade emellan. T ex var nästan alla med på morgonens yoga, från soluppgången och två timmar framåt.

Yogashalan hade plats för hela gruppen, och hade en härlig stämning. 

Vi gjorde utflykter, både vandring (eller löpning, för några) upp i bergen och per båt till Paxos och Antipaxos, där det blev härlig simning/bad även för dem som annars höll sig till yogan.

Yogisarna fick också chansen att lära sig crawlteknik i hotellets pool, vilket många uppskattade mycket. Likheterna mellan yoga och simning är många, inte minst fokuset på andningen, det meditativa och kroppskontrollen. Yogisar har generellt sett lättare att ta till sig crawl och lär sig ofta väldigt fort. Och simmare har stor nytta av yogan.

Simgänget övade teknik både i poolen och i havet, därtill innehöll programmet både äventyrssimning, distanssimning och swimrun.

Här är några av deltagaromdömena efteråt:

"En fantastisk kombination av härlig yoga med jättebra lärare, underbar miljö, god mat, härlig grupp med mycket skratt! Är supernöjd med allt och kan varmt rekommendera detta upplägg! Kommer bära med mig denna upplevelse som en juvel i hjärtat."

Marie Linder

"Mer engagerade ledare är svårt att hitta. Jag har utvecklats mycket i min yoga tack vare Marika och Pål som tränare. Att få delta i workshops och förstå hur kroppen påverkas av att träna rätt ger en ytterligare dimension till yogan. Jag fick även chans att lära mig några grunder i crawl tack vare Ulf som är den mest pedagogiska person jag mött. Jag har träffat många nya vänner och det var längesedan jag skrattat så mycket. Äsch detta är svårt att beskriva i ord. Ni måste helt enkelt uppleva detta!!"

Cathrine Bognäs

"Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin har haft en bättre semester. Jag längtar redan efter nästa år."

Mikael Andersson

"En fantastisk vecka, som blev bättre än jag kunde ana. Nu är energidepåerna åter påfyllda. Tack för en fin vecka, jag kommer åter!"

Åsa Nyström

"Träffa nya människor som vill umgås och utmanas tillsammans i en väldigt avslappnad stämning. Professionell coachning i yoga och simning i kombination med glimten i ögat och många härliga skratt."

Susanne Klyft

"Gemenskapen var det allra bästa. Och att alltid fanns något att vara med på för alla, trots olika förutsättningar."

Daniel Ögren

"Den perfekta resan om man vill ha massor av kvalitetsträning, njuta av sol, bad och god mat samt umgås med gamla och nya vänner!"

Sandra Marinilli

"Har redan rekommenderat och pratat mig varm kring resan och upplägget till vänner. Njutning, hälsa och välbefinnande i fantastisk kombo som resulterar i att du kommer hem som en ny människa."

Tove Lindqvist
Pål Török
Pål Török

Författare