Vuxenkollo på Mallorca - fantastisk upplevelse!

En av frågorna i deltagarenkäten efter Tri Mallorca 2016 var "Skulle du kunna rekommendera denna träningsresa till en vän eller kollega?". ALLA som svarade på enkäten svarade Ja på den frågan.

Varför är vuxna människor så lyriska och återkommer år efter år till denna Sveriges mest populära träningsresa för triathleter? En del av svaret finns kanske i att man får vara barnsligt hängiven i en vecka eller två. För det är vuxenkollo för triathteter och andra träningsglada människor det handlar om.

 

Här en kortversion av filmen om hur Tri Mallorca upplevs. En längre finns här.

Kommentarer från deltagarenkäten inkluderar sånt som:

"Årets två bästa veckor, varje år!"

"Härligt med olika människor som är likasinnade."

"En svårslagen kombination av bra träningsupplägg & att möta likasinnade nya människor."

En annan typiskt kommentar är:

"Jag har utmanat mig själv, blivit utmanad och flyttat mina gränser. Det har varit två magiska veckor och jag rekommenderar alla att följa med, oavsett om man gillar triathlon eller bara ägnar sig åt någon av grenarna. Stämningen är superhärlig, inkluderande och varm. En helt fantastisk upplevelse."

Ja, så här håller det på. Allra bäst betyg av resans olika delar fick Stämningen/trivseln (4,78 av 5 möjliga), följt av Helheten (4.72) samt Ledarna (4,65). Delgrenar som betygssätts (simning, cykel, löpning och yoga / styrka&rörlighet) får också ett snittbetyg över 4,5.

En typisk kommentar om ledarna:

"Det bästa med resan var alla ledare som hade ett stort engagemang på våra turer. Jag älskar när Johanna skarpt talar om för oss att hon ska kolla in oss längst bak om vi verkligen gör tecken bra på cykelturen och Roger som paceade upp oss för backen till piggen. Ulf och hans armar, Marika som plockar in själen i yogan och Pål som en god manlig förebild. Jag tycker också att det var otroligt prisvärt - även avslutningsmiddagen."

Det enda som inte fick toppbetyg var egentligen hotellet, detta år. Eller egentligen kanske strulet med att alla inte fick plats på samma hotell utan några fick bo på hotellet intill.

Till 2017 har arrangören Tri World lovat att det inte ska ske igen. Så det blir lite svårare att få plats nästa år. 2017 flyttar Tri Mallorca nämligen tillbaks till hotellet Viva Tropic, som man hade som bas under 2011 och 2012, när resan hittade sin form. Det är ett hotell i samma kedja, så maten och servicen lär bli lika fin. Rummen är lite finare på Tropic. Läget är dessutom bättre, eftersom Viva Tropic ligger inne i själva Port d'Alcudia.

Här en artikel från brittiska The Telegraph om hotellkedjan Viva, som sägs sätta standarden för cykel- och triathlonhotell på ön.

Läget ger nya möjligheter till bättre löpupplevelser, vandringar, mountainbike och att snabbare komma ut på fincykling. Samt till trivsamma utflykter när man inte tränar, i form av bra shopping, mysfika och fantastiska restauranger för t ex tapas.

För det är något deltagarna uppskattar. Här är en deltagarkommentar om den speciella stämningen: 

"Jag är så tacksam att jag får möjlighet att delta på era träningsresor. Det är livskvalitet på hög nivå. En möjlighet för mig själv att tanka kraft och energi till årets övriga dagar."

Många av deltagarna tävlar också antingen på olympisk distans (på andra sidan ön, med resa arrangerad direkt från hotellet), eller på Ironman 70.3 Mallorca. Tävlingen har just Viva Tropic som officiellt race hotel, med start, växlingar och mål bara ca 100 meter från hotellet.

2017 kommer Tri Mallorca att kunna bokas från 27 april till och med 16 maj, från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Reslängderna är 7, 10, 12, 14, 16 och 19 dagar. Här hittar du mer info och kan boka.

Senaste infon och snacket deltagarna emellan hittar man i Tri Worlds facebookgrupp.

2016 gjorde också tidningen Triathlon Plus ett reportage från Tri Mallorcas sista vecka. Nedan kan du se bilder på det reportaget. Vill du läsa det i sin helhet, kan du beställa tidningen från Dohi Publishing.

 

Foton: Ola Höiden respektive Triathlon Plus. 
Pål Török
Pål Török

Författare